48-erių lietuvis tapo specialaus Eurolygos ciklo laidos apie trenerius herojumi, kur atskleidė kelis naudotus derinius Kauno „Žalgiryje“ ir „Barcelonos“ klube, taip pat pasidalino mintimis apie darbo metodikas ir pokyčius krepšinyje.

„Krepšinis yra darbas visą parą. Ypatingai svarbu rūpintis savimi, savo kūnu. Svarbiausias dalykas – sugebėti pasiaukoti dėl komandos. Tikiu, kad komandos, kurios tobulėja viso sezono metu, turi didžiausius šansus laimėti. Nes titulai yra iškovojami per paskutinius du mėnesius“, – įsitikinęs Stambulo „Fenerbahče“ treneris.

Š. Jasikevičius prisiminė trenerio kelio pradžią, kurią žengė gimtojo Kauno ekipoje – „Žalgirį“ jis treniravo 2016-2020 m.

„Dabar aš suprantu, kad karjeros pradžioje priėmiau dalykus kaip savaime suprantamus. Maniau, kad jeigu man kažkas atrodo akivaizdu, lengva ir paprasta, tai nereiškia, kad ir mano žaidėjai mato tuos dalykus taip pat. Bėgant metams pradėjau treniruoti kiek kantriau, neturėdamas išankstinio nusistatymo“, – laidoje pripažino jis.


Prisimindamas laikotarpį „Žalgiryje“ Š. Jasikevičius prisiminė komandą, kurioje žaidė Kevinas Pangosas, Vasilije Micičius ir Paulius Jankūnas.

„Svarbiausiais momentais stengdavausi naudotis paprasčiausiais deriniais ir užtikrinti, kad kamuolys atsidurtų geriausių žaidėjų rankose ir suteikti jiems erdvę kurti. Manau, kad mačų pabaigas turi nuspręsti tavo geriausi žaidėjai. Krepšinis yra apie tai, kas ką gali padaryti – jeigu turi aukščiausio lygio žaidėjus, kaip treneris atrodai daug protingesnis“, – šyptelėjo strategas.

Šią savaitę Š. Jasikevičius su Stambulo „Fenerbahče“ pradės pasirodymą Eurolygos atkrintamosiose varžybose. Šeštą vietą reguliariame sezone užėmusi Turkijos ekipa ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių susigrums su namų aikštės pranašumą turinčia Donato Motiejūno „Monaco“ komanda.

„Žaidimas greitėja, daugėja tritaškių, bet svarbiausi dalykai išliks – turi gerai gintis, neleisti pelnyti pigių taškų. Europos krepšinyje komandos yra labai panašios viena į kitą, todėl visi pigūs, greiti taškai, puolime atkovoti kamuoliai, 50/50 situacijų kamuoliai galiausiai nusprendžia rungtynių baigtį“, – mintimis apie krepšinio pasidalino buvęs įžaidėjas.

Anksčiau šioje laidoje mintimis dalinosi Željko Obradovičius, Ioannis Sfairopooulosas, Ettore Messina ir Pablo Laso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją