Lygiaverčių priešininkų kova Oklahoma Sityje virė visas rungtynes, pirmaujanti komanda keitėsi 18 kartų.

Svečiai dažniau laikėsi priekyje pirmoje dalyje, šeimininkai bandė perimti žaidimo vadžias po didžiosios pertraukos.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui „Thunder“ trumpam buvo įgiję dviženklį pranašumą, tačiau tuomet užtraukė rankinį stabdį puolime ir leido „Pelicans“ atkusti bei likus žaisti pusketvirtos minutės užimti lyderiaujančių poziciją (90:88).

Nerezultatyviose grumtynėse svarbus buvo kiekvienas taškas. „Thunder“ lyderis Shai Gilgeousas-Alexanderis keletą metimų sukrapštė, tuo metu C. J. McCollumui pataikyti pergalę galėjusio atnešti tritaškio paskutinę sekundę nepavyko.

Svarbiausiomis dvikovos akimirkomis „Pelicans“ žaidė be Jono Valančiūno, bet vidurio puolėjas iš Lietuvos svariai prisidėjo prie to, kad intriga laikytųsi iki pabaigos.

Per 29 min. uteniškis pelnė 13 taškų (5/9 dvitaškių, 3/4 baudų) ir atkovojo 20 kamuolių, iš kurių 9 – puolime. 32-ą gimtadienį kitą mėnesį švęsiantis krepšininkas taip pat atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 1 kamuolį ir triskart suklydo.

Tiesa, šio sezono NBA atradimu tapęs 216 cm ūgio naujokas Chetas Holmgrenas skolingas neliko ir atsakė 15 taškų, 11 atkovotų kamuolių bei 5 blokais.

Naujojo Orleano komanda vertėsi be traumuoto Ziono Williamsono.

„Thunder“ reguliariajame sezone buvo stipriausi Vakarų konferencijoje (57/25), „Pelicans“ užėmė aštuntą vietą (49/33) ir preliminariame atkrintamųjų varžybų etape eliminavo Sakramento „Kings“ su Domantu Saboniu.

Antros serijos iki keturių pergalių rungtynės laukia naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku.

„Thunder“: Shai Gilgeousas-Alexanderis 28, Jalenas Williamsas 19, Chetas Holmgrenas 15 (11 atk. kam., 5 bl.);

„Pelicans“: Trey Murphy 21, C. J. McCollumas 20, Jonas Valančiūnas 13 (20 atk. kam.), Brandonas Ingramas 12.

Cup tree provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją