7-erių vidurio puolėjas sužaidė geriausią karjeros sezoną – 19,4 taško, 13,7 atkovoto kamuolio, 8,2 rezultatyvaus perdavimo. Jis pirmavo lygoje tiek pagal surinktus dvigubus dublius (77), tiek pagal trigubus dublius (27), tačiau reikšmingos sėkmės komandai tai neatnešė.

NBA reguliariame sezone „Kings“ iškovojo 46 pergales, patyrė 36 pralaimėjimus ir Vakarų konferencijoje užėmė 9-ąją vietą.

Įkrintamosiose Sakramento krepšininkai patiesė San Francisko „Golden State Warriors“, bet vėliau sugėrė Naujojo Orleano „Pelicans“ niuksą ir nesugebėjo antrus metus iš eilės prasibrauti į atkrintamąsias.

Palyginimui, prieš metus „Kings“ pasiekė vos dviem pergalėmis daugiau, bet to užteko finišuoti trečioje pozicijoje ir po 16 metų pertraukos atsidurti atkrintamųjų kovose. Nors buvo tikimasi dar vieno „Kings“ žingsnio į priekį, jis neįvyko, o nemaža dalis varžovų dar labiau pasitempė.

„Reikia palaukti keletą dienų, – po paskutinių sezono rungtynių kalbėjo D. Sabonis. – Neturiu jokių pasiteisinimų, pralaimėjome daug rungtynių sezono metu, kurias turėjome laimėti ir būtume geresnėje pozicijoje.

Manau, kad asmeniškai ir kaip komanda tapome geresni, bet paleidome daug rungtynių.“

Tai – labai tikslus pastebėjimas. „Kings“ šį sezoną prieš į atkrintamąsias patekusias Vakarų konferencijos komandas iš 23 mačų laimėjo 15. Keturis kartus įveikta Los Andželo „Lakers“, triskart – Denverio „Nuggets“, dukart Minesotos „Timberwolves“, Oklahomos „Thunder“, Los Andželo „Clippers“ ir Finikso „Suns“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją