Į klausimą, kas yra labiausiai pervertintas NBA krepšininkas, panoro atsakyti kiek daugiau nei pusė respondentų – 81 žaidėjas.

27-erių lietuvis surinko 2,5 proc. balsų ir pasidalino 11-14 vietomis su Patricku Beverley, Anthony Davisu ir Jaysonu Tatumu.

Labiausiai pervertintu išrinktas prancūzas Rudy Gobertas – 13,6 proc. balsų. Antras liko Jordanas Poole’as (8,6 proc.), trečias Trae Youngas (7,4 proc.). Sąraše taip pat atsidūrė Dillonas Brooksas, Jamesas Hardenas, Bradley Bealas, Johnas Collinsas, Tyrese’as Haliburtonas, Juliusas Randle’as, Karlas-Anthony Townsas.

D. Sabonis į sąrašą pateko nepaisant to, kad ką tik sužaidė geriausią karjeros sezoną – fiksavo 19,4 taško, 13,7 atkovoto kamuolio, 8,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius. Reguliaraus sezono metu jis pirmavo lygoje tiek pagal surinktus dvigubus dublius (77), tiek pagal trigubus dublius (27).

Jis taip pat pagerino NBA rekordą – 61-ame mače iš eilės rinko dvigubus dublius. Maža to, centras buvo vienas iš šešių lygos krepšininkų, kuris nepraleido nė vienų rungtynių sezone ir visas jas pradėjo starto penkete.

Tačiau tai komandos žaidimo į naują lygį nepakėlė – praėjusį sezoną „Kings“ reguliarųjį sezoną pabaigė treti ir iškrito pirmame atkrintamųjų etape. Šį kartą klubui net nepavyko pasiekti atkrintamųjų, nors ir iškovojo tik dviem pergalėmis mažiau nei prieš metus.

D. Sabonis taip pat nesulaukė kvietimo į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes, o „Sports Illustrated“ mano, kad visi šie dalykai nutiko dėl to, kad šį sezoną lietuvis jau uždirba milžiniškus pinigus.

Praėjusią vasarą vidurio puolėjas sudarė penkerių metų, 217 mln. JAV dolerių sutartį su „Kings“ ir šį sezoną yra 22-as geriausiai apmokamas žaidėjas lygoje.

„Nesvarbu, tai pinigų klausimas ar kiti nusistatymai prieš Sabonį, nepaneigsi to, kad jis yra vienas geriausių savo pozicijos žaidėjų NBA“, – rašo „Sports Illustrated“.

Apklausoje NBA krepšininkai pasisakė ir kitais klausimais – lygos naudingiausiu žaidėju jie mato Denverio „Nuggets“ serbą Nikolą Jokičių ir šiai komandai duoda daugiausiai šansų iškovoti čempionų titulą – taip mano 55,9 proc. apklaustųjų. Antras pasirinkimas – Bostono „Celtics“ su 33,9 proc. Likusios komandos sulaukė mažiau nei 3 proc. balsų.

Žaidėjams buvo užduotas klausimas ir apie tai, kurį žaidėją jie laiko visų laikų geriausiu – čia Michaelas Jordanas (45,9 proc.) aplenkė LeBroną Jamesą (42,1 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)