Po netikėto pralaimėjimo Klaipėdos „Neptūnui“ reabilitavęsi žalgiriečiai pasiekė didžiausią šių metų pergalę, o jonaviečiai užfiksavo rezultatyvumo antirekordą.

„Po skaudaus pralaimėjimo, patirto po dviejų pratęsimų Klaipėdoje, vienintelis svarbus dalykas yra tas, kad mes atsitiesėme, žaidėme kaip komanda ir dėjome geras pastangas. Padalinome žaidimo minutes, visi žaidė panašiai laiko. Demonstravome gerą gynybą ir pasiekėme visiškai pelnytą pergalę.

Mes buvome nusivylę tiek praėjusiu rezultatu, tiek tuo, kaip žaidėme, tiek ir pagarbos iš teisėjų stoka. Aš niekada nemokinu savo žaidėjų vaidinti aikštėje, bet kai tai pastoviai matau kitų komandų veiksmuose, tai mane erzina. Tai ne tiek svarbu dėl paties rezultato, nes tada sužaidėme blogiausią sezono mačą, bet dėl to, kad jaučiu, jog nepadedu savo žaidėjams laimėti, kadangi neminiu jiems vaidybos“, – spaudos konferencijoje sakė šeimininkų treneris Andrea Trinchieri.

„Žalgirio“ gretose šį savaitgalį debiutavo naujokas Demetre'as Riversas, kuris per 17 minučių įmetė 5 taškus (1/1 dvitaškis, 1/1 tritaškis), atkovojo 1 kamuolį, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 varžovo metimą bei surinko 7 naudingumo balus.

„Aš dar neturiu jokio įspūdžio, nes tai buvo rungtynės, kuriose aš jam tiesiog norėjau suteikti kažkiek žaidimo minučių, kad jis suprastų, kur yra, ir kad nuimtų šiek tiek laiko nuo Edgaro Ulanovos, kuris pastaruoju metu žaidžia labai daug, nugaros. Jis žino, ką reikia daryti, yra geras metikas ir komandos draugas. Jis čia yra tam, kad mums padėtų.

Pasakiau jam, kad neklaustų, kuo mes galime jam padėti, o pats padėtų komandai. Viskas labai paprasta. Mes ieškojome tokio žmogaus, kuris nesugriautų komandos chemijos ir įsilietų į mūsų puikią rūbinę, kuris mokėtų ne tik klausyti, bet ir išgirsti, turėtų europinės patirties ir gerą metimą“, – aiškino strategas.

Vienpusį eismą priminusių rungtynių pabaigoje daugiau laiko pažaisti gavo ir Nedas Montvila (3 taškai per 16 minučių) bei Danielius Lavrinovičius (6 taškai per 15 minučių).

Savo ruožtu Virginijus Šeškus neslėpė nusivylimo beviltišku auklėtinių pasirodymu.

„Man, kaip treneriui, gėda, kad treniruoju komandą, kuri prieš kelias savaites laimėjo prieš „Vilkus“, prieš „Šiaulius“, prieš Mažeikius be problemų, o dabar kas yra... Aš nesuprantu, kas atsitiko. Absoliučiai be supratimo. Nežinau, aš jų klausiu: gal mes jau išėję į tą aštuntuką? Gal visiems atostogos? Bet tai yra kažkas baisaus.

Manau, didžiausia mūsų bėda, kad neturime tų kūrėjų. Galvojome, kad nauji žmonės mums padės, o pasirodo jie negali. Žaidėjai nepriima informacijos, nors jų prašau daryti tą derinį. Tragedija. Aš neturiu, ką komentuoti. Gėda, kad, išskyrus vieną-du žaidėjus, net nebando nieko daryti. Gal jie galvoja, kad yra gudresni, o treneris grybas. Nežinau. Esu bejėgis. Situacija yra tikrai bloga ir ji negali tęstis, nes čia yra nesąmonė. Esmė yra noras žaisti. Reikės kažkaip bandyti prikelti komandą“, – dėstė jis.

„CBet“ legionierius Ryanas Larsonas šiame mače pataikė vos 1 metimą iš 14.

Primename, kad aštuntoje vietoje žengiantys jonaviečiai nesukovojo ir praėjusiame ture, kai net 83:116 neprilygo Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją