Kendrickas Nunnas paskutinę minutę išlygino rezultatą (87:87), tačiau dvitaškį nuo lentos pataikė Lorenzo Brownas, o saviškių ataką rezgęs Kostas Sloukas suklydo ir leido Joshuo Nebo baudų metimais įtvirtinti svečių triumfą.

Tik septintoje pozicijoje finišavęs „Maccabi“ šiemet PAO nugalėjo jau trečią kartą iš eilės – reguliariajame sezone buvo pajėgesnis 86:81 (po pratęsimo) ir 90:75.

Šį sykį laimėti Izraelio atstovams nesutrukdė ir lyderio Wade'o Baldwino ketvirto kėlinio pradžioje patirta trauma. Po sėkmingo prasiveržimo ir pelnytų taškų amerikietis susiėmė už šlaunies, paliko aikštę ir į ją taip ir nebegrįžo.

Marius Grigonis šeimininkams per 24 minutes atnešė 11 taškų (3/8 tritaškiai, 2/2 baudos), 4 atkovotus kamuolius ir 2 rezultatyvius perdavimus, bet po ilgosios pertraukos iš žaidimo prametė viską.

Mathiasas Lessortas suvertė 22 taškus, o po savo klaidos pyktį liejęs K. Sloukas finišavos su 12 taškų ir 13 rezultatyvių perdavimų.

„Maccabi“ pergalės kalviai buvo Bonzie Colsonas su 18, L. Brownas su 16 ir W. Baldwinas su 15 taškų (7 rez. perd.).

Antrasis serijos iki trijų pergalių mačas vyks ketvirtadienį taip pat Atėnuose.

„Manau, kad šiandien mes laimėti nenusipelnėme: prametėme dešimt baudų, padarėme daug klaidų, klydome net ir lemiamu metu. Visi – žaidėjai, personalas, klubas – šiandien prieš rungtynes jautėmes taip lyg būtume festivalyje, todėl ir nenusipelnėme pergalės.

Viskas buvo prieš mus. Mes pralaimėjome rungtynes ir praradome namų aikštės pranašumą, dėl kurio sunkiai kovojome visą reguliariųjį sezoną“, – spaudos konferencijoje dūsavo PAO vairininkas Erginas Atamanas.

Specialistas iš Turkijos nenutylėjo ir apie arbitrų darbą.

„Teisėjai... Du absurdiški švilpukai W. Baldwinui metant tritaškius. Aš pasiskundžiau, kad nesąžininga duoti tokias baudas, o teisėjas man skyrė įspėjimą. Tada aš pasakiau, kad tai jam čia įspėjimas, ne man. Gavau techninę. Galbūt Eurolyga dabar nubaus mane. Bet ir gerai, tegul nubaudžia, nes visi matė tuos švilpukus“, – atvirai piktinosi jis.

W. Baldwinas, atakuodamas iš toli, varžovus du kartus pagavo jau pirmame kėlinyje – sykį jis išprovokavo tris baudas, kai greitos atakos metu pajutęs K. Slouko kontaktą šveitė kamuolį link krepšio iš aikštės vidurio.

Auklėtinių pasirodymu nusivylęs E. Atamanas visko įtampai ar spaudimui nurašyti linkęs nebuvo.

„Spaudimas neturi čia jokios reikšmės. Juk žaidėme 34 turus ir kiekvienas buvo kaip finalas – prieš „Barceloną“, „Anadolu Efes“, „Real“. Tai koks čia dar gali būti spaudimas? Tai nulinis faktorius“, –
dėstė strategas.

Galiausiai Erginas tėškė skambų pareiškimą.

„Tikiu, kad mes esame daug daug geresnė komanda už „Maccabi“. Rezultatas 0-1 mums dar nėra labai svarbus. Turime grįžti į savo formą ir savo žaidimą. Aš noriu pasakyti, kad pažadu visiems čia esantiems žmonėms, kad pateksime į finalo ketvertą. Tai yra mano pažadas. O jeigu to nepadarysime, manęs „Panathinaikos“ klube kitais metais nebebus“, – ištaręs šiuos žodžius nuo kėdės atsistojo ir konferencijos salę paliko E. Atamanas.

Primename, kad kito ketvirtfinalio starte daug intrigos nebuvo: Madrido „Real“ namuose 90:74 pranoko Vitorijos „Baskonią“.

Trečiadienio vakarą savo santykius pradės aiškintis kitos dvi poros: „Monaco“ stos į akistatą su Stambulo „Fenerbahče“, o „Barcelona“ – su Pirėjo „Olympiakos“.

Porų nugalėtojai gegužės pabaigoje 24-26 dienomis susitiks Eurolygos finalo ketverto turnyre Berlyne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją