Jose, neskaitant trenerių, teisėjų ir personalo narių, išvysime ir penkis lietuvius. Tai – Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“), Donatas Motiejūnas („Monaco“), Rokas Jokubaitis („Barcelona“), Ignas Brazdeikis (Pirėjo „Olympiakos“) ir Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“).

Visų jų laukią ketvirtfinalio iki trijų pergalių serijos. Istoriškai jose geriau sekasi namų aikštės pranašumą įgijusioms komandoms, kurios vidutiniškai trimis atvejais iš keturių (75 proc.) prasibrauna į finalo ketverto turnyrą.

Net jei ši statistika šiais metais ir sudrebės, mažiausiai vienas Lietuvos krepšininkas gegužės pabaigoje (24-26 dienomis) į Berlyną tikrai keliaus, kadangi vienoje ketvirtfinalio poroje susitiks dvi po lietuvį savo gretose turinčios ekipos – „Barcelona“ ir „Olympiakos“.

Vokietijos sostinėje garantuotai bus ir dar bent vienas lietuviškas akcentas, nes atkrintamosiose į tarpusavio akistatą stos D. Motiejūno atstovaujamas „Monaco“ bei Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“.

Intrigų netrūks ir kitur: ar visą sezoną dominavęs Madrido „Real“ apgins titulą, ar Rogerį Grimau vietoje Šaro pasirinkusi „Barcelona“ sugebės prasiskinti kelią į finalo ketvertą, ar pernai bronzos medalius iškovojęs „Monaco“ žengs dar žingsnį į priekį, ar namų mačus neutralioje teritorijoje žaidžiančiam Tel Avivo „Maccabi“ nepristigs fanų užnugario?

Akivaizdu, kad visos ketvirtfinalio poros, kuriose varžysis aštuonios pajėgiausios Europos komandos, gali pažerti staigmenų. Kelialapių į finalinį etapą – tik keturi, todėl pasiseks tik pusei klubų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją